Üretim Süreci

Üretim Süreci

Üretim Süreci

Bugün, Aztekler döneminde ve dünyanın kakao üreten tüm ülkelerinde olduğu gibi kakao ağacı meyveleri hiçbir mekanik yardım almadan toplanır. Fildişi Sahilleri, Brezilya ve Gana'da ağaca veya meyveleri taşıyan dala bir palayla vurarak meyveler düşürülür.

KURUTMA

Kakao ağacı meyvesi, bir palayla çatlatılır ve çekirdekleri ve eti boşaltılır. Çekirdekler ve et, muz ağacı yapraklarıyla yeniden örtülür. "Mayalanmanın" gerçekleşmesi için dinlenmeye bırakılır. Bunun ardından, kakao çekirdekleri kurutulmalıdır. Bu işi gerçekleştirmek için, çekirdekler büyük halılara serilir ve kurutma işlemi altı ila on gün tropik iklimin yakıcı güneşine bırakılır.

KAVURMA

Çekirdekler, 140 ila 150 °C arasında değişen bir sıcaklıkta bir kavurucuda kavrulurlar. Türlere ve elde edilmek istenen aromaya göre 10 ila 35 dakika bu büyük döner tamburda kavrulurlar.

EZME VE KABUKLARINI AYIKLAMA

Çekirdekler kavrulur, ardından bir öğütme makinesinde ezilir ve kabukları ayıklanır.

ÖĞÜTME

Ezme işleminin ardından kakao yağı olarak adlandırılan yağ her zaman liflerde mevcut olduğundan, çekirdekler öğütülür ve ince tohumlar haline getirilir. Bu işlem, kakao yağından arındırır ve sert kakao parçacıklarının yoğun ve sıvı bir kakao hamuruna dönüşmesini sağlar.

KARIŞTIRMA

Çikolata yapmak için, sıcak kakao hamuru bir karıştırıcıya pompalanır ve Milka’nın özel tarifine göre şeker, Alp Ülkelerinden özenle seçilen sütten süt tozu ve diğer malzemelerle karıştırılır. Bu işlem yaklaşık 30 dakika sürer.

İNCELTME

Bir kez karıştırıldığında hamur hala fazla tanecikli olduğu için, bir milimetrenin binde 25'i kadar ince tanecikler elde edene kadar öğütmeyi inceltmeyi sağlayan birçok silindirden oluşan bir öğütücüden geçirilir.

KONÇLAMA

Bu hamur hala keskin aromalar içerir, bu nedenle konçlama işlemi gerçekleştirilir. Hamur büyük 'konç' adında büyük bir demleme makinesine atılır. 48 saate kadar sürebilen bir konçlama süresinden sonra istenmeyen aromalar yok olur.

KALIBA DÖKME

Konçlamadan sonra, tavlamaya geçilir. Kakao hamuru, bir kanallar sistemiyle tavlama makinesine taşınır.

Bir şekil veya motif elde etmek için, çikolata huniler aracılığıyla doğrudan kalıplara boşaltılır. Çikolatayı kalıba dağıtan yüzey eşitleme makinesi sayesinde hava kabarcıkları giderilir. Son olarak, kalıptaki çikolata hemen soğutulduğu bir soğutulmuş tünelden geçer. Tabletler büzülür, böylece kalıptan çıkarılmaları için kalıbı ters çevirmek yeterlidir.


Bu İçeriği Paylaş